Vem är First-8?

Mark Nilsson och Anders Kjærsgaard är soldatkamrater. De träffade varandra 2006 som värnpliktiga vid Royal Life Guards och har sedan dess följt varandra som utsända i Kosovo och vidare till danska arméns sergentskola, innan de återvände till danska kungliga försvaret för att utbilda värnpliktiga i allt från första hjälpen till övningar på Amalienborg.

En händelse där en farfar till en av de värnpliktiga fick ett hjärtstillestånd på Amalienborgs slottstorg, men räddades av Anders Kjærsgaard och fyra värnpliktiga, hjälpte till att sätta saker i perspektiv. De två vännerna slog sig samman för att grunda First-8, som idag täcker hela Danmark, Norge och nu även Sverige. First-8 undervisar i Danmark i första hjälpen och användning av hjärtstartare, och dessutom är ledande inom försäljning av hjärtstartare och service, vilket också är målet att bli i Sverige.

Företaget har tagit upp konkurrensen med de dominerande aktörerna på marknaden och använder certifierade första hjälpen instruktörer från danska Försvarsmakten.

År 2017 vann företaget Berlingske Business Boost, en tävling där 300 nystartade företag tävlade om att bli Danmarks bästa idé.

45 soldatkamrater tar upp kampen för att göra Danmark säkrare

Berlingske
Image

Varför välja First-8?

Vi har alla en bakgrund från Försvaret 

Alla våra instruktörer har en bakgrund som ledare i Försvarsmakten. Vi har detta för att vi vill se till att samma värden och samma tankesätt är konsekvent i allt vi gör. För oss är punktlighet, struktur och handling en självklarhet. Vi har alla praktisk erfarenhet av första hjälpen - ofta från krissituationer. Vi är bra på att anpassa oss till nivåer, liksom den situation vi befinner oss i.

Praktisk erfarenhet med första hjälpen 

Våra instruktörer har genomgått den högsta första hjälpen-utbildningen och vår erfarenhet av första hjälpen kommer från nationella och internationella uppdrag, som ger en hög nivå, som både inspirerar och motiverar elevernas lärande.

Det handlar om att förmedla en anpassad nivå 

Vi är vana vid att förmedla ett budskap anpassat till de olika kursdeltagarnas behov och vi tror att det bästa lärandet uppnås när teori och praktik kombineras. Våra första hjälpen kurser är därför indelade i teori och praktiska övningar, där eleverna utför olika tekniker på varandra och på våra första hjälpen-dockor.

Tillsammans skapar vi ett mer säkert Sverige 

På First-8 är alla våra lösningar skräddarsydda så att de matchar våra kunders behov - oavsett om kunden är ett företag, ett bostadsförbund, en idrottsförening eller en offentlig myndighet.

Bilder: @Claude.dnk

"Praktisk träning förvandlar teori till handling"