Hjärtstartare

Vi är ett rikstäckande företag med fokus på att erbjuda vägledning och försäljning av hjärtstartare och första hjälpen utrustning till Sveriges billigaste priser. Alla våra hjärtstartare är godkända av CE och / eller FDA.

Hjärtstartare

First-8 har ett stort urval av hjärtstartare från några av de största tillverkarna på marknaden.

Det finns många olika typer av hjärtstartare på marknaden. I grund och botten kan de alla göra samma sak: leverera elektriska stötar, som får hjärtat att pumpa igen. Det finns dock en stor skillnad mellan de olika modellerna. Det är när det gäller användarvänlighet, design, livslängd för både batteri och elektroder, fabriksgaranti, servicekostnader samt extra funktioner. I vårt blogginlägg om hjärtstartare kan du läsa mycket mer om vilka saker du med fördel kan överväga innan du köper en hjärtstartare.

Vilket skåp ska du välja?

Oavsett vilken hjärtstartare du köper, är det alltid en god idé att köpa till ett skåp. Skåpet har två primära funktioner: Det gör din hjärtstartare mera synlig så att den kan hittas av alla, och den har också ett inbyggt larm som utlöses när skåpet öppnas. Det inbyggda larmet hjälper till att göra din omgivning medveten om att en nödsituation har inträffat och gör det lättare att ringa efter hjälp.

Det första du behöver bestämma är om hjärtstartaren ska hänga ute eller inne. Det beror på att det har betydelse för vilket skåp du ska välja. Om du bestämmer dig för att placera hjärtstartaren utomhus, använd ett skåp med värme, eftersom hjärtstartaren har en minimum driftstemperatur på 0 grader. Dessutom bör du överväga om skåpet också ska ha ventilation, vilket kan hjälpa till att kyla hjärtstartaren på sommaren. Det viktigaste är att skåpet kan upprätthålla en temperatur som motsvarar driftstemperaturen för hjärtstartaren du köper. Driftstemperaturerna varierar mellan olika modeller på marknaden.

Precis som med hjärtstartare, finns det också många olika typer av skåp på marknaden. Vi rekommenderar att du tittar på Nordic, Arky och Aivia-skåpen eftersom du får extremt hög kvalitet för pengarna. Alla utomhusskåp vi säljer kan hålla hjärtstartaren inom det rekommenderade temperaturområdet.

Behöver du hjälp? 

Behöver du hjälp med att välja en hjärtstartare eller har du en specifik fråga?

Kontakta gärna vår kundservice via mail [email protected]