Hjärtstartare

Vad kostar en hjärtstartare och vilken hjärtstartare ska jag välja? Det är en fråga vi ofta får, svaret beror på många faktorer - så få gratis vägledning från våra specialister.

 

Icon Våra kunder ger oss 4,8 av 5 stjärnor baserat på 620 recensioner
Icon BETALA MED KLARNA
Icon Leverans i hela Sverige

Hjärtstartare

Vi är ett rikstäckande företag där fokus ligger på att erbjuda utbildning i första hjälpen, vägledning och försäljning av hjärtstartare till Sveriges bästa priser. Alla våra hjärtstartare är CE- och / eller FDA-godkända.

Hjärtstartare information

Hur använder jag en hjärtstartare? 

Vem som helst kan använda en hjärtstartare som utgångspunkt - även barn. Alla hjärtstartare är utformade på ett sätt som förhindrar att de används felaktigt. Efter att ha tryckt på "på" -knappen eller öppnat locket (beroende på modell) kommer hjärtstartaren att berätta exakt vad du ska göra. Hjärtstartaren leder dig genom bröstkompressioner och berättar när du ska andas mun till mun. Den berättar vidare när och hur du placerar elektroderna, varefter den själv utför en hjärtanalys för att avgöra om en elektrisk stöt ska avges. Om hjärtstartaren anser att patienten inte ska bli chockad kommer den att säga att du ska fortsätta att ge hjärt-lungräddning. Hjärtstartare är en mycket intelligent och kunnig hjälp i en nödsituation - och du kan inte göra något fel.  

Överlevnad vid användning av hjärtstartare 

Varje år drabbas ungefär 10 000 svenskar av ett oväntat och plötsligt hjärtstopp utanför landets sjukhus. Av dessa 10 000 är dödligheten tyvärr alldeles för hög. För varje minut efter ett hjärtstillestånd som det inte ges någon livräddande första hjälp, minskas chansen att överleva med 10%. Studier har visat att överlevnadschansen ökar signifikant när hjärt-lungräddning utförs i kombination med en hjärtstartare inom 3-5 minuter efter hjärtstillestånd.

Hjärtstartare (även kallad Automatisk Extern Defibrillator eller AED) kan och bör användas av alla. Svenska HLR-rådet rekommenderar dock att du tar en första hjälpen-kurs, som inkluderar användning av hjärtstartare, om du har tillgång till en AED. På First-8 erbjuder vi en hjärtstartarkurs som något nytt. Kursen tar 60 minuter och innehåller en grundlig introduktion till hjärtstartare, där fokus ligger på teori, samt hur en hjärtstartare används. Du kan läsa mer om kursen under vår kursbeskrivning.

Det finns väldigt många hjärtstartare på marknaden i Sverige, till många olika priser. Lyckligtvis har de alla något gemensamt: De är CE-godkända för användning i Sverige.

Det är ofta en bra idé att välja en återförsäljare som säljer mer än bara en enda hjärtstartare. Genom att göra detta säkerställer du att återförsäljaren inte är "färgad" av att sälja en viss modell till dig. När du väljer en hjärtstartare är det viktigt att du får en modell som passar efter dina behov och önskemål.

Du kan med fördel tänka över frågor som dessa, när du väljer hjärtstartare:

  • Ska den tända sig själv, när jag öppnar locket?
  • Kan jag göra ett självtest?
  • Vad kostar elektroder, och hur länge håller de innan de ska bytas ut?
  • Vad kostar batteriet, och hur länge håller det innan det ska bytas ut?
  • Hur mycket kostar det i genomsnitt per år att äga denna modell?
  • Kan den tala flera språk?
  • Hur lätt är hjärtstartaren att använda?
  • Kan barnpads förvaras i själva hjärtstartaren?
  • Krävs extra serviceövervakning och vad kostar ett serviceavtal? 
  • Vad kostar hjärtstartaren?

 

Vad är en hjärtstartare?

Vad är en hjärtstartare?

Hjärtstartare är batteridrivna, bärbara maskiner som vid hjärtstillestånd kan avge stötar, vilket kan få hjärtat att pumpa igen. Hjärtstartare kallas också AED, vilket står för Automatic External Defibrillator. Det är viktigt att påpeka att en hjärtstartare inte kan återuppliva ett hjärta som helt slutat slå. Under hjärtstillestånd kommer hjärtat i de flesta fall att fibrillera (flimmer), och under dessa fibrilleringar kommer hjärtstartaren att chocka (defibrillera) för att stoppa fibrillationen och få hjärtrytmen på rätt kurs igen.

Det senaste decenniet har antalet hjärtstartare i allmänheten ökat lavinartat. Chansen för att överleva ett hjärtstopp utanför ett sjukhus har tredubblats. Detta beror på både bra första hjälpen och förekomsten av hjärtstartare. Därför överlever 11% idag ett hjärtstopp, jämfört med 4.4% år 2000. 

Vem kan använda en hjärtstartare?

Hjärtstartare i Sverige kan och bör användas av alla. Det är starkt rekommenderat att ta en första hjälpen-kurs, som inkluderar användning av hjärtstartare, om du äger en hjärtstartare. Hos oss erbjuder vi en hjärtstartarkurs, där kursen bara tar 60 minuter och innehåller en grundlig introduktion till hjärtstartare, där det både fokuseras på teori och hur en hjärtstartare används. Du kan läsa mer om kursen under vår kursbeskrivning på förstasidan.

Alla människor kan använda en hjärtstartare. Det är enkelt, och när du väl har tryckt på startknappen - eller öppnat locket - berättar hjärtstartaren exakt vad du ska göra.

Hjärtstartaren berättar vad du ska göra

Hjärtstartaren berättar när du ska ge konstgjord andning och bröstkompressioner, och efter att du har placerat elektroderna korrekt på patienten utför hjärtstartaren själv en hjärtanalys som avgör om en elektrisk stöt ska ges. Om hjärtprovet bestämmer att en chock ska ges, ber hjärtstartaren dig att trycka på en knapp som får den att avge en chock. Om hjärtprovet avgör att det inte ska chockas, säger den till dig att fortsätta med bröstkompressionerna. AED gör allt detta automatiskt, så du kan inte göra något fel - du måste bara göra något. Det viktigaste är att du alltid ringer akutcentralen 1-1-2, om du är med en person som är medvetslös och inte andas regelbundet. När du ringer 1-1-2, kom ihåg att ange "Var, vad och vem" i den ordningen. Genom att använda denna order ser du till att ambulansen vet var du är om anslutningen skulle brytas.

Vilken hjärtstartare ska jag välja?

Om du eller ditt företag ska köpa en AED, kan du titta på listan nedan. Alla hjärtstartare som vi har i webbshoppen är godkända enligt gällande regler och förordningar:

  • Defisign AED
  • Mediana A15
  • Zoll AED Plus
  • Philips FRX
  • Philips HS1
  • LifeLine AED
  • Lifeline View
  • Primedic

 

Vi erbjuder några av Sveriges bästa priser på hjärtstartare! Priset på våra hjärtstartare varierar från 13 000 SEK. till 24 000 SEK (exkl. moms) beroende på storlek, funktioner och extra tillbehör. Vi har ett brett urval från några av de största distributörerna i Europa, så vi kan garantera dig ett bra pris. Dessutom vill vi bidra till att så många som möjligt har råd med en hjärtstartare. Priset bör inte stå i vägen för en större chans att överleva hjärtstopp.

 

Vi hjälper kunder över hela Sverige

På First-8 tror vi på, att det borde vara lätt för alla att lära sig första hjälpen, och att alla ska känna sig trygga och säkra i att ge första hjälpen den dag situationen uppstår.

Bli undervist av erfarna och kunniga instruktörer som genomför praktiska scenarier, där ni får utföra de olika teknikerna på varandra och på våra första hjälpen dockor.

Vi undervisar alltid enligt de senaste riktlinjerna för första hjälpen. Vid nya regler ser vi alltid till att vår utbildning i första hjälpen uppdateras så att du som deltagare alltid får den senaste kunskapen.

 

Kontakta oss

Prova våra hjärtstartarguide

Ska din hjärtstartare hänga ute?

Och ska den kunna återuppliva barn? 

Vilka är de årliga kostnaderna? Och måste jag skriva ett serviceavtal?

Vad kostar ett nytt batteri och elektroder, och när ska de bytas ut? Det kan vara ett dyrt nöje att välja en av de billigare modellerna. 

 

1. Ska din hjärtstartare hänga ute? Var ska hjärtstartaren placeras?
  • Utomhus
  • Inomhus
2. Ska din hjärtstartare kunna återuppliva barn? Kan det vara barn i närheten?
  • Ja
  • Nej
Vilket språk ska din hjärtstartare tala? Ska din hjärtstartare tala Svenska, Engelska eller annat språk?
  • Svenska
  • Engelska
  • Annat
Vilken model passar till ditt behov? Skicka in formuläret till våra specialister
Skriv in ditt namn
Skriv in ditt namn
Skriv in din email
Skriv in ditt telefonnummer

I mars 2003 gav den danska motsvarigheten till svenska folkhälsomyndigheten godkännande till att en förstahjälpare får använda AED. Sedan dess har vi hjälpt till att tredubbla chansen att överleva ett hjärtstopp utanför ett sjukhus. Av alla 10 000 som drabbas av hjärtstopp i Sverige varje år, överlever bara ca 600. Vi vill vara med och hjälpa till med att öka antalet överlevande!

Innan du köper en hjärtstartare

Varje dag drabbas flertalet människor av hjärtstillestånd. En större del av alla hjärtstopp inträffar utanför sjukhus. Det har visats att ju fler hjärtstartare vi placerar ut - oavsett om de är offentligt tillgängliga eller om det finns hjärtstartare i hemmet - desto fler människor överlever hjärtstillestånd. För när en person drabbas av hjärtstopp, startar en kamp mot klockan - för varje sekund som går utan första hjälpen, minskar chansen att överleva.

Det är därför det är en bra idé att skaffa en hjärtstartare, så att du, dina kollegor, familj, vänner och medborgare alltid har en hjärtstartare i närheten om hjärtstillestånd skulle inträffa.
En hjärtstartare är enkel att använda, relativt billig att få och utgör således ett livräddande element vid första hjälpen.

 

Kort beskrivet är hjärtstartarens huvudsyfte att rädda liv. Hjärtstartare, även kallad AED (Automatic External Defibrillator), är ett viktigt verktyg i situationer när människor blir drabbade av hjärtstillestånd utanför sjukhuset. 

Varje dag drabbas cirka 25 svenskar av hjärtstillestånd utanför landets sjukhus. Det kan hända på en familjefest, hemma i trädgården, på en shoppingresa eller på jobbet. Om man använder en hjärtstartare innan ambulansen kommer till platsen, ökar chansen för överlevnad med fem gånger.

Hjärtstartaren är ett viktigt stöd i det livräddande första hjälpen som äger rum tills ambulansen anländer. Den ger både instruktion och diagnos av hjärtat samt sänder ut en livsviktig elektrisk stöt vid hjärtstillestånd. Denna stöt är avsedd att få hjärtat till att slå normalt igen. Men det krävs hjälp från både hjärt-lungräddning och hjärtstartare och att detta påbörjas så snart som möjligt. Varje minut räknas - för när en person får ett hjärtstopp slutar hjärtat att pumpa blod runt i kroppen. Detta innebär att kroppens organ inte tar emot syre och de börjar ta skada. Därför är det viktigt att kunna hjälpa den drabbade varje minut fram till ambulansen ankommer. Den mest effektiva behandlingen är kombinationen av tidig hjärt- och lungräddning samt stöt från en hjärtstartare. Om denna behandling används under de första 3-5 minuterna ökar chansen att överleva med 60-75%.

För varje minut det går utan förstahjälpen, reduceras chansen för att överleva med 7-10 procent. Går det 10 minuter, innan hjälpen kommer fram, överlever bara ganska få. 

KONTAKTA OSS

Om du vill ha mer djupgående information om hjärtstartare, så är du mer än välkommen att kontakta oss med dina frågor på telefon: +46 101 02 03 05 eller mail: [email protected].

När vi pratar med kunder som funderar på att investera i en hjärtstartare, upptäcker vi ofta att de har studerat grundligt vad en hjärtstartare är och kan vara. Samtidigt finns det en återkommande oro, nämligen om de kan hantera hjärtstartaren, om det skulle bli nödvändigt. Det handlar oftast om rädslan för att göra något fel med utfallet att du skadar den drabbade mer. Frågorna som uppstår kan vara följande:

  • Kommer jag ihåg vad jag ska göra när situationen uppstår?
  • Kan man stöta fel?
  • Hur vet jag om personen behöver en stöt?
  • Kan hjärtstartaren ge stöt till en person som inte behöver det?

Du kan inte göra något fel

Det är viktigt att fastställa att du inte kan göra något fel när du använder en hjärtstartare. Det viktigaste av allt är att du inte kan skada personen mer. Det värsta som kan hända är att du helt enkelt inte gör något försök att hjälpa under de minuterna det tar för ambulansen att anlända.

Alla kan använda en hjärtstartare – även du

Som utgångspunkt kan alla hantera en hjärtstartare - både vuxna som barn.

Alla de hjärtstartare som vi säljer i vår webbshop har en röstguide som hjälper genom hela processen. Det betyder att du inte behöver oroa dig för att inte veta vad du ska göra om du befinner dig i en situation där du måste hantera en hjärtstartare.

De flesta hjärtstartare börjar guida dig så snart du öppnar locket. Med de enklaste hjärtstartarna behöver du bara trycka på en på-knapp. Först och främst kommer rösten att berätta hur du placerar elektroderna, efter detta kommer den att utföra en analys av själva hjärtat. Baserat på hjärtanalysen bestämmer hjärtstartaren om den ska ge en elektrisk stöt. Om den anser att en elektrisk stöt ska avges, kommer den att ge stöten själv, medan den berättar hur du ska bete dig. Du kommer kontinuerligt att instrueras när du ska ge bröstkompressioner och när du ska ge inblåsning.

Om hjärtstartaren anser att en elektrisk stöt inte är önskvärd, kommer du att bli ombedd att fortsätta med bröstkompressioner och inblåsning tills ambulansen anländer. Detta innebär att hjärtstartaren aldrig kan avge elektrisk stöt om personen inte har hjärtstillestånd. Därför kan du inte göra något fel när du använder en hjärtstartare.

First-8 rekommenderar vid köp av hjärtstartare att man även köper till en kurs i användning av hjärtstartare.

För att känna dig helt säker med din hjärtstartare rekommenderas det att ta en kurs, där du lär dig hantera det livsviktiga redskapet. Därför väljer våra kunder ofta att köpa en sådan kurs samtidigt som de köper en hjärtstartare. På våra hjärtstartarkurser ser vi till att du är utrustad för att kunna agera i en situation där du kommer att använda hjärtstartaren. På 45 minuter guidar vi dig genom teori och praktik - från larm, användning av hjärtstartare till pågående underhåll.

Om du eller ditt företag, bostadsförening, idrottsförening osv. står inför att behöva skaffa en hjärtstartare är det naturligt att det kan kännas förvirrande att bestämma vilken hjärtstartare som bäst passar era behov. Det finns många olika typer av hjärtstartare på marknaden. Bara i vår webbshop säljer vi 5 olika modeller. Gemensamt för modellerna vi säljer är att de alla lever upp till hälso- och läkemedelsmyndighetens krav till hjärtstartare. Detta innebär bl.a. att du är garanterad en hjärtstartare, vars röstguide är på svenska genom hela förloppet.

Nedanstående modeller lever upp till kraven:
Defisign AED
Mediana A15
Zoll AED plus
Philips FRX
Philips HS1


Ditt val av hjärtstartare bör avgöras av ditt behov. Som utgångspunkt kan alla hjärtstartare samma sak; de kan rädda liv. Men vissa modeller är bättre lämpade för byggplatser, eftersom det är viktigt med en tålig hjärtstartare, som kan fungera i våta områden, användas på metallytor och kan tåla damm och regn. Medan andra modeller fungerar bättre på en skola eller för privat bruk, där det finns barn och vuxna i alla åldrar. 

Kontakta oss och få vägledning innan du köper din nya hjärtstartare.

First-8 vägleder dig tryggt till det rätta valet. 

På First-8 gör vi mycket för att vägleda dig som kund, så att du känner dig säker hela vägen - från valet av hjärtstartare till installation och underhåll. Du är alltid välkommen att ringa oss - vi är redo på tel. +46 101 02 03 05 och det är givetvis inte ett bindande samtal.

Svenska HLR-rådet har fastställt ett antal riktlinjer som du kan använda som vägledning när du köper en hjärtstartare. Rekommendationerna riktar sig till hjärtstartare som inte finns på sjukhus. Det vill säga hjärtstartare som är installerade i det offentliga rummet, i verksamheter, hos privatpersoner och i t.ex. bostadsrättsföreningar eller idrottsföreningar.

Läs svenska HLR-rådets riktlinjer

Sveriges Hjärtstartarregister 

När du köper en hjärtstartare rekommenderar vi starkt att du registrerar den hos Sveriges Hjärtstartarregister på: https://www.hjartstartarregistret.se/#/ - det kan innebära att du räddar liv.

5 VIKTIGA frågor om hjärtstartare

1. Hur ofta ska jag byta elektroder?

Det medföljer alltid ett set elektroder, när du köper en hjärtstartare. Dessa elektroder är paketerade i en lufttät förpackning, vilket säkerställer att gelén på elektroderna inte torkar ut.
Det är viktigt att gelén inte torkar ut då det är den som ser till att elektroderna kan fästa vid patientens bröst. Därför får förpackningen inte brytas om inte hjärtstartaren ska användas.

I följande situationer, kom ihåg att köpa nya elektroder: 

  • Elektrodernas förpackning har öppnats.
  • Hjärtstartaren har använts.
  • Elektrodernas hållbarhet har löpt ut. 

Först och främst måste nya elektroder köpas om hjärtstartaren har använts. Om du har ett serviceavtal för din hjärtstartare ser First-8 till att du får nya elektroder till rabatterat pris (10%).

Dessutom måste elektroderna bytas ut ca. vartannat år. Det beror på att det finns en utgångstid på dina elektroder, eftersom de så småningom torkar ut. Därför är det viktigt att notera hållbarheten så att du kan beställa nya i god tid före utgångsdatumet. Utgångsdatumet finns på förpackningen.
Om du har ett serviceavtal med oss, ser vi till att påminna dig automatiskt när de är på väg att löpa ut- och skicka nya till dig till rabatterat pris. På så sätt behöver du inte oroa dig för din hjärtstartare, då vi ser efter den åt dig.

 

2. Hur är hållbarheten för batteriet till hjärtstartaren?

Alla hjärtstartare är batteridrivna. Detta innebär att de inte är beroende av strömförsörjningen via en kabel, vilket innebär att de kan transporteras var som helst, dit där det finns behov av att rädda liv.
Batteriet är ofta ett litiumbatteri, vilket är den typ av batteri som håller bäst energi. Beroende på typ av hjärtstartare är hållbarheten 2-7 år - det finns en stor skillnad i batteriernas hållbarhet bland de olika hjärtstartarna. När du köper en hjärtstartare är batteriernas hållbarhet därför en viktig aspekt att tänka på. 

Det kan också vara en bra idé att byta ut batterierna efter användning vid hjärtstillestånd - rådfråga alltid oss, om de har använts, eftersom det beror på modelltyp och batteri.

Det är viktigt att du noterar utgångsdatumet på batteriet, så att du kan se till att beställa ett nytt vid rätt tidpunkt. Om du tecknar ett serviceavtal med oss ​​kan du sova säkert på natten, eftersom du vet att vi kommer att se till att påminna dig när batteriet håller på att ta slut - och skickar ett nytt till rabatterat pris (10%).

När batterierna närmar sig att bli tomma blinkar hjärtstartaren och larmar. Hjärtstartaren kan användas även om den varnar för batteribyte - men se alltid till att byta ut batteriet i god tid före utgångsdatumet.

 

3. Vart ska min hjärtstartare placeras?

Vi på First-8 brinner för att skapa ett säkert Sverige - det är därför vi undervisar i första hjälpen och ger råd om inköp av hjärtstartare. För statistiken talar för sig själv; Varje år får cirka 6000 personer i Sverige hjärtstillestånd utanför sjukvården. Majoriteten av alla hjärtstopp inträffar under vår lediga tid. För att kunna rädda flera av dessa människor måste det finnas enkel och snabb tillgång till en hjärtstartare. Tyvärr är 2 av 3 hjärtstartare låsta. Det gäller ofta hjärtstartare på arbetsplatser, institutioner eller stormarknader, där det inte går att använda den låsta hjärtstartaren utanför öppettiderna. Vi rekommenderar därför att du låter din hjärtstartare vara tillgänglig dygnet runt genom att hänga den utanför.

Såhär går du tillväga:
Häng defibrillatorn ute så att den kan rädda liv dygnet runt.
Genom att hänga din hjärtstartare ute kan alla i området få glädje av den, oavsett vilken tid på dagen den behövs.
Skydda din hjärtstartare i ett värmeskåp - utan lås.
När din hjärtstartare hänger ute ska den förvaras i ett skåp, gjort för hjärtstartare, med värme så att den skyddas från väder och vind. Vi säljer olika typer av värmeskåp i olika prisklasser. Valet av värmeskåp beror på hur exponerad din hjärtstartare är. Om den till exempel hänger i en hamn och är utsatt för både väder och vind, är ett metallskåp att föredra, medan ett billigare plastskåp räcker om det hänger i lä och därmed är mindre exponerat. Fråga gärna oss om råd så kan vi hjälpa dig att välja rätt skåp.

Registrera din hjärtstartare på https://www.hjartstartarregistret.se/#/ 
Vi kan inte nog betona hur viktigt det är att du registrerar din hjärtstartare. Efter att den blivit registrerad kommer den att vara synlig för alla, inklusive vårdpersonal på alarmcentralen 1-1-2. På detta sätt kan personen som utför första hjälpen vägledas till närmaste hjärtstartare så att fler kan överleva ett hjärtstopp - se listan över alla registrerade defibrillatorer.
Det tar bara 10 minuter att registrera en hjärtstartare - dvs. på bara 10 minuter kan du se till att skapa ett säkrare Sverige, eftersom hjärtstartaren nu kan hjälpa alla som är i närheten.

4. Bör jag skaffa ett serviceavtal till min hjärtstartare?

De flesta av våra kunder väljer att köpa ett serviceavtal till sina hjärtstartare. Ett serviceavtal innebär att det enda du behöver göra är att kontrollera din hjärtstartare då och då för att se att den fortfarande hänger där den ska och att ingen har skadat den. Vi tar hand om resten, så din hjärtstartare arbetar 24 timmar om dygnet.

 

Fördelar med ett serviceavtal:
Inga bekymmer: vi håller reda på att din hjärtstartare alltid är helt funktionell med ett laddat batteri och nya elektroder.
Alltid ett laddat batteri: när din hjärtstartares batteri snart är urladdat kommer vi att meddela dig så att vi kan skicka ett nytt till dig.
Alltid funktionella elektroder: vi ser också till att hålla ett öga på hållbarheten hos dina elektroder och skicka nya i god tid före utgångsdatumet.
Om din hjärtstartare har använts: vi skickar tillbehöret som behövs för att hjärtstartaren ska vara redo igen.
Inga oförutsedda utgifter - bara ett fast årligt belopp för ditt serviceavtal.
Trygghet och säkerhet: oavsett om hjärtstartaren är för det privata eller för ett företag, finns det någon som är ansvarig för den. Det kan vara en tung börda att bära. Eftersom det lätt kan uppstå förvirring om när elektroderna ska bytas, eller när batteriet senast blev bytt. Vad händer om den ansvarige blir sjuk, flyttar eller slutar jobba på företaget - vem har då ansvar för hjärtstartaren? Med ett serviceavtal garanteras du kontinuerligt underhåll av din hjärtstartare.
Ett serviceavtal är din försäkran om att din hjärtstartare alltid är redo att rädda liv. Ring eller skriv till oss så ger vi dig gärna ett erbjudande på både hjärtstartare, värmeskåp, hjärtstartarkurser och serviceavtal till ett samlat pris. 

 

5. Bör jag köpa till en hjärtstartarkurs?

Det finns en god anledning till att det svenska rådet för hjärt- och lungräddning rekommenderar att en ägare till en hjärtstartare ser till att de anställda går en AED-kurs. Det har visat sig att vara kombinationen av förekomsten av hjärtstartare i den offentliga sektorn samt kunskap om användningen av dessa, som får fler svenskar att agera om en person drabbas av hjärtstopp.

Desto fler vi är som vågar och kan agera i en olyckssituation, desto fler har chansen att överleva ett hjärtstopp utanför sjukhuset. 

Liksom det svenska HLR-rådet rekommenderar vi alltid en hjärtstartarkurs. Många av våra kunder väljer detta, eftersom det ger mer säkerhet kring användandet av den. 

Som utgångspunkt menar vi att du kan använda en hjärtstartare utan kurs, eftersom du inte kan skada personen med hjärtstopp och samtidigt som du får vägledning genom hela processen. Men det är ofta rädslan för att göra något fel som gör oss förlamade och hindrar oss från att ge första hjälpen. Vi upplever att våra kurser hjälper till att eliminera denna rädsla bland kursdeltagarna. Samtidigt ger kurserna deltagarna möjlighet att få svar på deras frågor. 

Gör dig redo att rädda ett liv med en AED på kort tid!
Våra hjärtstartarkurser är våra snabbaste kurser. Under den korta tiden ser vi till att du får en grundlig introduktion till din hjärtstartare. Du lär dig allt det praktiska om underhåll - från hur man byter batteri till hur man kontrollerar elektrodernas hållbarhet. Det kommer också att fokuseras på teori, samt konkreta övningar i hur hjärtstartaren används.

Boka en introduktion till din hjärtstartare NU!

NOTERA:
Vår AED-kurs fokuserar enbart på att få dig att känna dig trygg och säker vid användning av en hjärtstartare. Detta innebär att vi inte går igenom teori och praktiska övningar för generell första hjälpen, såsom hjärtmassage och artificiell andning. Om du är intresserad av en sådan kurs kan vi kombinera den med hjärtstartarkursen.