Första hjälpen kit och första hjälpen väskor

Första hjälpen kit, första hjälpen väskor och annan relaterad första hjälpen utrustning

Första hjälpen låda

Beställ din första hjälpen-låda idag - då är du redo för en nödsituation.
Första hjälpen-låda, första hjälpen-kit eller bandage box; Kärt barn har många namn. Oavsett vilket namn du använder är innehållet i första hjälpen-lådan nödvändigt när olyckan inträffar. Med en första hjälpen-låda kan du behandla allt från sår och skrubbsår, till blödningar, stukningar och brännskador.

Hos First-8 har vi ett brett urval av första hjälpen-lådor och första hjälp-väskor. Så oavsett om du behöver en första hjälpen-kit för hemmet, jobbet, resan eller bilen, har vi ett första hjälpen-kit som passar just dina behov. Nedan ger vi dig en kort översikt över vilka saker som kan vara särskilt relevanta att ha i ditt första hjälpen-kit. Oavsett om du är hemma, på jobbet, i bilen eller på resande fot. 

Första hjälpen-låda till bilen

En bilresa kan resultera i klämda fingrar i bildörren, hård bromsning som resulterar i små eller stora sår, eller ögonskador. Det kan också vara en bra idé att ha en stark sax till hands, om det är nödvändigt att klippa av en sele. Det är därför viktigt att din första hjälpen låda för bilen åtminstone innehåller olika typer av plåster, rengöringsservetter, stark sax. Samt olika typer av förband. Det kan också vara en idé att överväga en trafikrelaterad första hjälpen-kurs. Här lär du dig också att hantera alla typer av trafikrelaterade olyckor som nacke- och ryggskador, benfrakturer, blödningar och brännskador.

Första hjälpen-låda till hemmet

Ett första hjälpen-kit hemma ska kunna hantera lite av allt. Kompresser, olika typer av plåster och sårrengöringsmedel är några av de viktigaste sakerna att ha hemma. Då är du redo att hantera både små och stora blödningar, samt sår och repor. Det kan också vara extremt praktiskt att ha kräm för brännskador vid en olycka i köket, ögonpads i samband med stänk av matolja, färg eller andra kemikalier, samt en mun-till-mun-mask vid livräddande första hjälpen.

Första hjälpen till byggplats / arbetsplats 

Beroende på typ av arbetsplats i fråga måste första hjälpen kunna hantera lite allt möjligt. För företag där det främst är kontorsarbete kanske det inte är det stora utökade paketet du måste köpa. Det handlar ofta om att kunna hantera sår, repor, blödningar och eventuellt en mun-till-mun-mask för hjärt- och lungräddning. När det gäller byggarbetsplatser kan det däremot vara relevant att ha verktyg för första hjälpen som kan hantera kraftiga blödningar, stukningar, brännskador och ögonskador. Dessutom är det alltid en bra idé att komplettera första hjälpen till arbetsplatsen med en första hjälpen kurs, som är utformad efter exakt de utmaningar du har på arbetsplatsen. Slutligen, kontakta oss om vi behöver skräddarsy en kurs för dig.

Första hjälpen-väskor till resan 

Oavsett om du åker skidor i Alperna, njuter av solen på stranden i Spanien eller vandrar i Jotunheimen, är en första hjälpen aldrig en dålig investering. Ett första hjälpen-kit för resan måste dock vara lätt att transportera och endast innehålla de viktigaste föremålen. Med Quickgrab-paketet får du en vattentät och kompakt första hjälpen-kit. Det kan hantera blödning, sår och repor, samt förstuvning. Om du är ensam på en promenad eller liknande kan vi rekommendera en liten första hjälpen-kit. Det är lätt att transportera som också kan hantera de mest grundläggande småskadorna.

Även om köpet av en första hjälpen-väska är bra att ha i en nödsituation, är det naturligtvis också viktigt att veta hur man korrekt kan behandla de olika skador som kan uppstå hemma, i bilen, på resan eller på jobbet. Det är därför värt att överväga om du ska komplettera ditt köp av första hjälpen-väska med en första hjälpen kurs så att du är ännu bättre förberedd. På vår mellan-kurs lär du dig bland annat hur du hanterar hjärnskakning, fall, frakturer och blödningar. Du kan läsa mycket mer om våra olika kurser på vår kurssida.